Companyia

tots

La companyia de teatre alGALLINER està formada per quatre joves graduats a l’Institut del Teatre . Són el Marc Rius, l’Òscar Castellví, el Xavi Salavert i l’Albert Gonzàlez. La seva trajectòria comença des de ben petits quan es van conèixer al grup teatral Joventut de la Faràndula de Sabadell. És així com l’any 2004 van estrenar el seu primer muntatge: “Tres tristos traumes”, de Pasqual Alapont, una comèdia que van estrenar a l’Estruch de Sabadell i que, després de fer diverses representacions a la ciutat, els va portar a fer gira per diverses poblacions catalanes fins arribar a fer temporada al teatre Llantiol de Barcelona l’any 2008.

L’any 2012 van estrenar a l’Estruch una altra comèdia: “La ràbia que em fas”, de Juli Disla, muntatge que va poder veure´s al Teatre Regina de Barcelona al ser una de les set companyies seleccionades pel Projecte ART. L’any 2013 la companyia estrena tres nous muntatges: l’obra infantil “Hi havia una vegada…”, l’espectacle per a museus “Es ven piano” (estrenat a la Festa Major al Museu d’Art de Sabadell) i, el mes d’octubre, el seu projecte més ambiciós fins aleshores, “Els Justos”, d’Albert Camus, una obra amb la qual alGALLINER ha fet un salt qualitatiu endavant, finalista del Premi BBVA de Teatre 2014.

La companyia també es dedica a altres activitats relacionades amb el teatre i les arts escèniques com visites teatralitzades, espectacles per encàrrec, animacions, etc. Durant els últims anys han anat construint un sòlid equip de treball, amb una forta presència cultural a Sabadell, creant i produint diversos espectacles.

L’any 2014 celebraven el seu desè aniversari i estrenen un documental, inicien un cicle de lectures dramatitzades al Museu del Gas de Sabadell (dins els Festival 30 Nits), són els encarregats de fer el pregó de la Festa Major de Sabadell i re-estrenen el seu primer espectacle, Tres Tristos traumes, al Teatre Principal de Sabadell.

Actualment, la companyia segueix treballant en diferents projectes.

Documental 10 anys AlGalliner

 

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: